Äta & restauranger
Caglayan en bit utanför Kemer
I och med att all inclusive-hotellen har ökat så har tyvärr en del av de små restaurangerna i Kemer tvingats lägga ner sin verksamhet, men det finns fortfarande många bra restauranger som man kan äta på i Kemer. Om man vill prova på turkisk husmanskost så ska man leta efter en lokanta, som är en, oftast väldigt enkelt inredd, lunchrestaurang där man kan smaka på äkta husmanskost från Turkiet och kan skapa sin egen kombination av mat genom att peka på rätterna som man vill ha.
Regionen runt Kemer är väldigt bördig och det odlas mycket oliver och citrusfrukter här. Passa på och ät av de färska frukterna som är väldigt goda och billiga medan du är i Kemer och köp hem lite lokalt tillverkad olivolja som ett minne av din resa.
Kebab i alla dess former
Det turkiska köket hör till ett av de mest berömda i världen och har mycket som frestar smaklökarna. Kebab är en rätt som många förknippar med Turkiet och det är sant att kebaben härstammar från Turkiet, men det är få som vet att det finns närmare hundra olika kebabrätter. I Kemer har man ett gyllene tillfälle att pröva på olika sorters kebabrätter och avgöra vilken som är ens egen favorit. De klassiska kebabrätterna är kebabspett eller kebab invirat i ett tunnbröd, men varför inte prova på Beyti kebab som är kött insvept i små brödbitar tillsammans med sallad och kryddor, eller Iskender kebab som är tunna köttbitar upplagda på ett strimlat pitabröd med yoghurt och en tomatsås ovanpå?
Det finns många lokala specialiteter och de turkiska efterrätterna är också en kategori för sig. Eftersom efterrätterna och bakverken ofta är väldigt söta så är det bäst att prova på att smaka på lite i början.
Några restaurangtips
La Paz är en ofta rekommenderad restaurang som ligger på huvudgatan i Kemer. Restaurangen är familjeägd och bjuder på så väl internationell som turkisk mat. En av de populäraste maträtterna är köfte, som är turkiska köttbullar. Både servicen och priserna på restaurangen är väldigt konkurrenskraftiga.
Nasrettin Hocha är en annan restaurang i Kemer som är trevligt inredd och har en mysig trädgård som också tjänar som restaurangutrymme. Nasrettin Hocha bjuder på turkisk traditionell mat och deras ständigt återkommande kunder är om något ett bevis på succé.
En annan populär restaurang i Kemer är Casa La Luna som är belägen vid huvudgatan. Casa La Luna har ett internationellt kök och är nästan alltid fullsatt, så det lönar sig att boka ett bord på förhand.
Om man har hyrbil och kan tänka sig att ta sig en bit utanför Kemer, så kan man få en annorlunda restaurangupplevelse på restaurangen Caglayan (bilden ovan). Här äter man bland annat grillad fisk och grillat kött i grönskan med vatten som rinner under bordet. De olika borden är sammankopplade med små broar och man kan välja att sitta vid ett vanligt bord eller ett traditionellt turkiskt lågbord.
Regionen runt Kemer är väldigt bördig och det odlas mycket oliver och citrusfrukter här. Passa på och ät av de färska frukterna som är väldigt goda och billiga medan du är i Kemer och köp hem lite lokalt tillverkad olivolja som ett minne av din resa.
Kebab i alla dess former
Det turkiska köket hör till ett av de mest berömda i världen och har mycket som frestar smaklökarna. Kebab är en rätt som många förknippar med Turkiet och det är sant att kebaben härstammar från Turkiet, men det är få som vet att det finns närmare hundra olika kebabrätter. I Kemer har man ett gyllene tillfälle att pröva på olika sorters kebabrätter och avgöra vilken som är ens egen favorit. De klassiska kebabrätterna är kebabspett eller kebab invirat i ett tunnbröd, men varför inte prova på Beyti kebab som är kött insvept i små brödbitar tillsammans med sallad och kryddor, eller Iskender kebab som är tunna köttbitar upplagda på ett strimlat pitabröd med yoghurt och en tomatsås ovanpå?
Det finns många lokala specialiteter och de turkiska efterrätterna är också en kategori för sig. Eftersom efterrätterna och bakverken ofta är väldigt söta så är det bäst att prova på att smaka på lite i början.
Några restaurangtips
La Paz är en ofta rekommenderad restaurang som ligger på huvudgatan i Kemer. Restaurangen är familjeägd och bjuder på så väl internationell som turkisk mat. En av de populäraste maträtterna är köfte, som är turkiska köttbullar. Både servicen och priserna på restaurangen är väldigt konkurrenskraftiga.
Nasrettin Hocha är en annan restaurang i Kemer som är trevligt inredd och har en mysig trädgård som också tjänar som restaurangutrymme. Nasrettin Hocha bjuder på turkisk traditionell mat och deras ständigt återkommande kunder är om något ett bevis på succé.
En annan populär restaurang i Kemer är Casa La Luna som är belägen vid huvudgatan. Casa La Luna har ett internationellt kök och är nästan alltid fullsatt, så det lönar sig att boka ett bord på förhand.
Om man har hyrbil och kan tänka sig att ta sig en bit utanför Kemer, så kan man få en annorlunda restaurangupplevelse på restaurangen Caglayan (bilden ovan). Här äter man bland annat grillad fisk och grillat kött i grönskan med vatten som rinner under bordet. De olika borden är sammankopplade med små broar och man kan välja att sitta vid ett vanligt bord eller ett traditionellt turkiskt lågbord.